CLOSE
At a glance
Investors
Mission & values
Press & Media
Business model
Careers
UniCredit Worldwide
UniCredit Factsheet
Підтримка Друкувати Додати до улюбленного

Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора

24.02.2012

18 березня 2011 року господарський суд м. Києва відмовив в задоволенні позову фізичної особи-підприємця - клієнта ПП "ЮОАК "Ваша Надія" (керівник - Федір Олексюк) до ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" (далі - банк "Аваль") про визнання недійсним кредитного договору, за умовами якого 3.06.2008р. кредитор відкриває позичальнику 10-літню відновлювальну (револьверну) кредитну лінію на суму 250 000 доларів США, яка має бути повернута останнім до 02.06.2018р.

Голова ради Незалежної асоціації банків України, голова правління ПАТ "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін: - Відносини позичальника з антиколектором нагадують мені таку звичайну ситуацію. Скажімо, замовник погодив з виконавцем обсяг та вартість ремонту квартири. Раптом виявляється, що і стелю потрібно вирівнювати, і плінтуси замінювати тощо. Як правило, кошторис зростає у 1,5 - 2 рази. Виходу немає, мусиш платити, і тоді усе нормально. Так само антиколектор спочатку отримує у позичальника, скажімо, 5 тисяч доларів, за представництво його інтересів у спорі з банком. Аж раптом виявляється, що однією судовою інстанцією справа не завершується, і на кожній з них ціна зростає вдвічі. Навіщо, питаю, людині, яка за 25 тисяч доларів, взятих у кредит, придбала автівку, витрачати ще стільки ж на примарні цілі? Звісно, якщо є нормальні резони, можна судитись, але не варто вдаватися до ідіотських приводів на кшталт: "я взяв валютний кредит, а він поза законом". Те саме стосується й спроб ошукати кредитора через поспішну реєстрацію фізичної особи-підприємця та імітацію банкрутства, бо насправді це фінансове шахрайство. Краще домовлятися з банками, шукати компроміси. Це значно дешевше.

Борис Тимонькін: - Не намагайтеся ошукати кредитора через поспішну реєстрацію фізичної особи-підприємця та імітацію банкрутства, бо це фінансове шахрайство Член ради Незалежної асоціації банків, голова правління АКБ "ПриватБанк" Олександр Дубілет: - Антиколекторська діяльність - це значною мірою шахрайська схема ділків, які хочуть видурити гроші у клієнтів банків. Існує практика, коли адвокати намагаються відтягнути погашення кредитів. Вони беруть за свої послуги чималі гроші, але я ще не бачив клієнта, якому така співпраця пішла би на користь. Не існує процедури, за якою можна було би через кредитні канікули або через затягування проблеми в судах отримати якісь вигоди. Замість того щоб використовувати ці кошти на погашення кредиту, люди витрачають їх марно, оскільки їхній борг від цього тільки зростає, накручуються штрафи, пені. У підсумку страждає той клієнт, який пішов на поводі антиколекторів. Ми виступаємо за цивілізований підхід з боку колекторів і проти того, щоб вони використовували якісь неправильні методи отримання боргів. Ми намагаємося контролювати цей процес і розуміємо, що навіть несумлінний позичальник - це все одно клієнт банку. З ним треба розмовляти гідно і шанобливо.

Дата: 2012.02.24 19:29
Джерело: www.a-kryvenko.blogspot.com

ДОВІДКА

ПАТ «Укрсоцбанк», є учасником міжнародної Групи UniCredit. Банк було засновано у вересні 1990 року. Мережа банку налічує 380 відділень та 6 макрофілій. Персонал Банку налічує 8094 тис. осіб.

Фінансові показники за 4 квартал 2011 року (станом на 01.01.2012):

  • кредитний портфель — 37,251 млрд. грн.;
  • активи — 40,206 млрд. грн.;
  • обсяг коштів юридичних осіб на строкових і поточних рахунках — 7,024 млрд. грн.;
  • обсяг коштів фізичних осіб —10,683 млрд. грн.;
  • капітал — 6,607 млрд. грн.;
  • чистий прибуток Банку — 14,853 млн. грн.

Група UniCredit – лідер серед європейських фінансових установ, представлена на 50 ринках та у 22 країнах Європи, налічує понад 9578 відділень та більше ніж 162 000 співробітників.

З 1 вересня 2011 року ПАТ «Укрсоцбанк» здійснює свою діяльність на ринку України під торговою маркою "UniCredit Bank", зберігаючи при цьому своє юридичну назву - ПАТ «Укрсоцбанк».

Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк»
Телефон: 0 800 5000 20
Назад




Онлайн Банкінг
Зворотній зв'язок
0 800 5000 200 800 5000 20
0 800 5000 200 800 5000 20
3320 800 5000 20
Підтримка
UniCredit Intraday
graph
Остання ціна
Зміна

Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні
Номер для дзвінків з мобільного в межах України. Тарифи операторів:
для абонентів компанії МТС: вартість хвилини розмови встановлюється згідно з тарифним планом, яким користується абонент, і тарифікується як дзвінок на стаціонарний телефон в межах України;
для абонентів компанії Київстар: тарифікація складає 0,27 грн з’єднання, 1,00 грн/хвилина (+ збір до Пенсійного фонду);
для абонентів компанії Life:): тарифікація складає 1,06 грн. за хвилину розмови плюс податки;
для абонентів компанії Beeline: тарифікація складає 0,95 грн. за хвилину розмови.
Для міжнародних дзвінків та дзвінків у межах України
За вказаним курсом також проводиться перерахунок операцій, проведених у валюті, відмінній від валюти карткового рахунку.

Зворотній зв'язок

Виникли запитання, пропозиції, зауваження?

Ми цінуємо співпрацю з Вами. Для того щоб поділитись своїми пропозиціями, зауваженнями, поставити запитання, будь ласка, заповніть форму зворотнього зв’язку, подану нижче або зателефонуйте до Контакт-центру ПАТ «Укрсоцбанк» за номером 0 800 5000 20 (дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України безкоштовні).









Я хочу отримувати інформацію про нові послуги Банку, акції та розіграші.

Поля є обов'язковими до заповнення